Stoptober 2021

Waarom Stoptober?

Stoptober staak in het teken van het bevorderen van jouw leefstijl waardoor de kans op veel aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, afneemt. Stoppen met roken heeft altijd zin. Na het stoppen met roken neemt het risico op hart- en vaatziekten snel af. Een jaar na het stoppen met roken is de kans op een hartinfarct en angina pectoris (pijn op de borst) al de helft kleiner. En na 15 jaar heb je evenveel risico als iemand die nooit heeft gerookt.

Wat is Stoptober?

Stoptober is samen met anderen 28 dagen stoppen met roken. In oktober natuurlijk. Elk jaar doen tienduizenden mensen mee aan dit Nationale Stopmoment met het doel om blijvend te stoppen.

Wanneer start Stoptober?

Stoptober start op 1 oktober en dan volgt er een 28 niet daagse rookperiode. Aanmelden voor deze actie kan op de volgende pagina: https://www.hartstichting.nl/risicofactoren/roken/stoptober

Hoe stop ik met roken?

Om te stoppen met roken zijn er tips die je kan toepassen. Voorbeelden hiervan zijn: maak een lijst met voordelen als je stopt met roken (je voelt je fitter, je bent minder kortademig, je houdt meer geldt over voor andere leuke bezigheden, enz).
Daarnaast is het belangrijk dat de mensen in je naaste omgeving je stimuleren. Stem dus van te voren goed met jouw omgeving af dat dit belangrijk voor je is en zij je positief aanmoedigen in het proces bij het stoppen met roken.

 

 

 

 

Over de schrijver
Fysiotherapie Geraets, Blokland & Vrouenraets, uw adres voor vrijwel alle mogelijke vormen van Fysiotherapie. De praktijk bestaat sinds 1984 en ons team in de huidige vorm is sinds 2001 actief u als patiënt te helpen uw lichamelijke klachten te verhelpen. Door het continue opleiden van onze medewerkers proberen wij onze patiënten te voorzien van de best mogelijke zorg, toegespitst op de eigen persoonlijke behoefte.
Reactie plaatsen