Osteopathie

Osteopathie

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken. Deze bewegingsbeperkingen kunnen worden opgelost d.m.v. een mobilisatie of een manipulatie.

Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. De osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. 

Alle systemen in het lichaam werken mee om het gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels.

Met welke klachten ga ik naar een osteopaat?

Een osteopaat kan u onder andere helpen bij de volgende klachten:

  • reguliere klachten aan het bewegingsapparaat;
  • rug- en nekklachten;
  • whiplash;
  • RSI;
  • hoofdpijn, waaronder migraine en hoofdpijn dat voortkomt uit de nek;
  • incontinentie;
  • maag- en darmklachten.


Osteopathie bij Fysiotherapie Geraets, Blokland & Vrouenraets

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met onze praktijk en vraag naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag om uw klachten die veroorzaakt worden door bewegingsbeperkingen te behandelen.

Voorkom dat klachten erger worden

Manuele Therapie