Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie valt als specialisatie binnen de fysiotherapie en richt zich op de preventie, behandeling en begeleiding van sporters met specifieke klachten aan houdings- en bewegingsapparaat.

Met welke klachten ga ik naar een sportfysiotherapeut?

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. Klachten waar de sportfysiotherapeut een grote rol in speelt zijnde kruisbandrevalidatie en de revalidatie na een meniscusoperatie (meniscectomie). Andere klachten zijn o.a.:

  • klachten tijdens uitvoering van sportactiviteit;
  • klachten die zijn opgelopen tijdens sportactiviteiten.

Wat kan een sportfysiotherapeut voor mij betekenen?

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Hij behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Hoe ziet de sportfysiotherapie eruit?

De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Hierbij is het dan ook goed om te weten dat fysiotherapie GBV nauwe banden heeft met huisartsen, sportartsen, orthopeden en nauw samenwerkt met manueel therapeuten voor een optimale sportspecifieke gezondheid.

Voorkom dat klachten erger worden

Manuele Therapie