HIER VINDT U ALLE INFORMATIE OMTRENT VERGOEDINGEN

Tarieven Fysiotherapie 2020
Omschrijving Prijs in euro’s per behandeling
Behandeling Fysiotherapie 30,45
Manuele therapie 38,55
Sportfysiotherapie 30,45
Kinderfysiotherapie 41,20
Bekkenfysiotherapie 38,30
Oedeemtherapie 38,30
Fysiofitness 30 euro (per 8 behandelingen)
Shockwave/Echografie/EPTE Gratis, geen bijkomende kosten bovenop reguliere behandeling
Intake en onderzoek na verwijzing 42,40
Screening, Intake en onderzoek 42,40
Lange zitting 41,20
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek 52,85
Instructie/overleg ouders/verzorgers patiënt 21,35
Toeslag behandeling aan huis 11,20
Toeslag behandeling in inrichting 6,20
Fysiotherapeutisch rapport 65,00

 

Hoe vindt de vergoeding plaats?
In de meeste gevallen ontvangt u geen nota meer. De behandelingen worden rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd op het moment dat Fysiotherapie GBVS een overeenkomst heeft met u zorgverzekeraar (hiervoor gelden overeengekomen tarieven). GBVS heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. In alle andere gevallen ontvangt u een nota. Behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen worden bij u in rekening gebracht.  U bent er zelf verantwoordelijk voor om u op de hoogte te stellen van uw eigen verzekeringsvorm en voorwaarden. Indien één en ander u niet duidelijk is kunt u altijd contact met ons opnemen of met uw eigen zorgverzekeraar.
Vergoeding ergotherapie

Ergotherapie is een paramedisch beroep en wordt vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. Standaard krijgt u 10 uur ergotherapie per kalenderjaar vergoed. Bent u aanvullend verzekerd? Neem contact op met uw zorgverzekeraar en informeer naar eventuele extra vergoedingen.

Advies met betrekking tot verzekeringen
Wij kunnen niet voor u beslissen welke (aanvullende) verzekering u moet pakken. Elke zorgverzekering heeft verschillende aanvullende pakketten met verschillende hoogtes van vergoedingen voor fysiotherapie. Hierbij zult u zelf kritisch moeten kijken naar kans en de hoeveelheidfysiotherapie u denkt nodig te hebben (chronische aandoeningen/veel klachten bewegingsapparaat/lichamelijk belastend werk/intensief sporten). Ook dient u voor uzelf uiteraard rekening te houden met de overige medische zorg die u nodig heeft en die wel of niet in het pakket zit. Er zijn een aantal vergelijkingssites waar u de verschillende zorgverzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Let hierbij wel op, niet elke vergelijkingssite is onafhankelijk! Indien u besloten heeft niet over te stappen, niets te veranderen, blijf dan toch attent. Aan het eind van het jaar (november) ontvang u de nieuwe polis, waarin eventuele wijzigingen betreffende uw huidige polis staan vermeld. Lees dit nauwkeurig door om te voorkomen dat voor u belangrijke zorg verandert.

Directe toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)
Directe toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

Ongeacht uw verzekering heeft u vanaf 2006 de mogelijkheid om zonder verwijzing van uw huisarts of specialist voor behandeling bij uw fysiotherapeut te komen. Het verschil met een behandeling na doorverwijzing is dat er eerst een screening uitgevoerd zal worden. Hierin wordt gekeken of er geen ernstige dingen aan de hand zijn en uw klachten geschikt zijn voor fysiotherapie. Bij twijfel kan een fysiotherapeut altijd het advies geven eerst langs een huisarts te gaan. Voordeel voor u is dat u veel eerder met uw klacht bij de juiste medische discipline terecht komt, waardoor u minder lang met uw klachten hoeft te lopen en uw klachten eerder weer verholpen zijn.

Wat wordt vergoed?

Fysiotherapie wordt maar beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat hierbij alleen om chronische indicaties (ernstige beperkingen) die door de overheid zijn vastgelegd in een lijst (lijst Borst), bijvoorbeeld revalidatie na een knieoperatie, therapie bij een chronische longaandoening of na een hersenbloeding. Voordat dit door uw basisverzekering vergoed wordt, moet u altijd de eerste 20 behandelingen uit uw aanvullende verzekering (of zelf) betalen. Het is goed om te weten dat het wettelijke eigen risico van 385 euro (alleen) geldt voor de basisverzekering.

Alle overige klachten die iets te maken hebben met het bewegingsapparaat worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering (geen eigen risico). De hoogte hiervan is afhankelijk van uw specifieke aanvullende verzekering.

Naast bovenstaande zijn nog een aantal specifieke zaken vastgelegd:

  • Kinderen onder de 18 krijgen de eerste 9 behandeling uit de basisverzekering vergoed. Als het nodig is worden hier bovenop nogmaals 9 behandeling wederom uit de basisverzekering vergoed
  • Patiënten met urine-incontinentie krijg 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering

Leer ons kennen

Onze specialisten.

Missie & visie

Lees hier onze missie en visie.

Hierhebikpijn.nl

De onlinefysiotherapie check