Schouderklachten

Pijn in de schouder komt vaak voor en kan lang aanhouden.  Dit komt mede omdat de schouder een zeer complex gewricht is waarbij ook de nek en arm een belangrijke rol spelen in het bewegen.  De pijn kan heel lokaal voorkomen maar ook uitstralen aan de achterzijde (schouderblad) of naar de arm. Meestal zijn ook bewegingsbeperkingen aanwezig die behoorlijke beperkingen kunnen geven in het dagelijks leven.

Doordat de schouder een complexe regio is, is de oorzaak van klachten vaak moeilijk te achterhalen. Veel voorkomende oorzaken zijn overbelasting, instabiliteit van de schouder, bewegingsbeperkingen in rug en nek of dyskinesie (verkeerd bewegen) van het schouderblad. Naast het reguliere vraaggesprek en lichamelijke testen hebben we de mogelijkheid om middels echografie duidelijker vast te stellen welke structuren klachten veroorzaken.

Door de vele verschillende oorzaken zijn ook veel uiteenlopende behandelingen mogelijk. Irritaties in pezen/aanhechting wordt vaak behandeld middels shockwave therapie. Om instabiliteit op te lossen worden vaak specifieke oefeningen gedaan om de regio te versterken. Mobilisaties om de schouderregio beweeglijker te maken is ook een veel voorkomende behandeling.

Bij pijn in de schouderregio kunnen de volgende specialisaties een belangrijke rol spelen in uw herstel:

Voorkom dat klachten erger worden

Manuele Therapie