Achillespeespijn

Pijn aan de achillespees is een probleem dat veel voorkomt bij sporters. Vaak is dit het gevolg van een overbelasting. De meest voorkomende aandoening die voorkomen bij achillespeesklachten dat zijn: tendinopathie (langdurige overbelasting), tendinitis (ontsteking van de achillespees), bursitis (slijmbeursontsteking) en een scheur van de pees.

Er zijn verschillende oorzaken die hier een rol in kunnen spelen. Veel voorkomende oorzaken zijn: een te snelle opbouw in belasting, verkeerd schoeisel, spieren die waar teveel spanning op staat, spieren die niet voldoende stabiliteit kunnen leveren etc.

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het herstel van klachten in de achillespees. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat peesweefsel het beste hersteld bij langzaam opbouwende belasting in de vorm van gerichte krachttraining. Daarnaast zijn er veel aanvullende innovatie therapievormen die zorgen voor herstel, denkend aan shockwave therapieen EPTE (Echogeleide Percutane Elektrolyse). Middels echografie kan er een duidelijke diagnose van de pees gesteld worden en kan hiermee afgestemd worden welke therapie het beste aansluit bij de gradatie van de achillespeesklacht.

Bij pijn aan de achillespees kunnen de volgende specialisaties een belangrijke rol spelen in uw herstel:

Voorkom dat klachten erger worden

Manuele Therapie