FAQ

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Nee, een verwijsbrief is niet meer noodzakelijk! U kunt zonder het raadplegen van uw huisarts en specialist zelf een afspraak maken.

Hoe snel kan ik terecht?

Behandeling vindt altijd plaats op afspraak en op korte termijn. Zo streven wij ernaar patiënten met acute klachten binnen 24h te behandelen.

Kan ik ook thuis behandeld worden?

Bent u vanwege lichamelijke beperkingen niet in staat naar onze praktijk te komen, dan zal de fysiotherapeut u thuis behandelen om u zo te voorzien van de best mogelijke zorg die u nodig heeft.

Hoe maak ik een afspraak?

Wanneer u een afspraak wenst te maken kunt u dit telefonisch doen via ons algemene telefoonnummer: 045-5327552 of aan de balie op onze locaties.

Hoe weet ik of therapie voor mij vergoed wordt

Voor vragen over de vergoeding van fysiotherapie binnen uw verzekering staan onze administratieve medewerkers graag voor u klaar. U kunt deze informatie ook zelf opvragen wij uw zorgverzekeraar.

Hoe verloopt de betaling?

Aangezien wij contracten hebben met vrijwel alle zorgverzekeraars verloopt de berekening van de therapie rechtstreeks bij uw verzekering. Bent u echter niet aanvullend verzekerd zullen wij u rechtstreeks factureren, hetzelfde geldt wanneer u uw budget voor fysiotherapie reeds verbruikt heeft.

Hoe verloopt een eerste afspraak:

  1. De eerste behandeling begint met een fysiotherapeutische screening. Wanneer daaruit blijkt dat fysiotherapie zinvol is zal een onderzoek (eventueel in combinatie met echografie) plaatsvinden.
  2.  Vervolgens worden de bevindingen van de fysiotherapeut samen met u besproken, er zal een behandelplan opgesteld worden. Indien er voldoende tijd resteert zal er ook reeds gestart worden met de daadwerkelijke behandeling.
  3.  Is er geen indicatie voor fysiotherapie dan zal er (indien nodig) gericht doorverwezen worden naar een arts of andere zorgverlener.