Werk en kanker, hoe nu verder?

Werk en kanker, hoe nu verder?

Of u nu in behandeling bent voor kanker of in het verleden ziek bent geweest, kanker heeft een grote impact op uw leven. Deze impact kunt u nog jaren nadien merken. Zo kan het van grote invloed zijn op uw dagelijks leven en werk. Weer terugkeren naar werk kan mogelijk voor problemen zorgen. Misschien wordt dit veroorzaakt door lichamelijke beperkingen of loopt u tegen geldzaken / regelingen aan. Het kan zijn dat je op jonge leeftijd geconfronteerd wordt met kanker en je nog aan het studeren bent. Dan is het wellicht een meerwaarde om hier meer over te lezen in onderstaand bericht van het NVFL. Zij verwijzen naar handige sites met tips. Want u bent niet de enige die hier tegen aan loopt!

Binnen de oncologiefysiotherapie is terugkeren naar werk / studie vaak een belangrijke doelstelling. Binnen een intake wordt gekeken welke factoren het meest belemmeren op lichamelijk, als wel psychosociaal vlak. Denk hierbij aan vermoeidheid, krachtsverlies, concentratiestoornissen e.d. Iedere 6 weken worden nieuwe doelen gesteld en geëvalueerd om zo vaak binnen enkele maanden het werk weer (volledig) te hervatten.

Kijk rustig onderstaand bericht door. Mocht u vragen hebben over werk en kanker, de gevolgen en kanker of wat een oncologiefysiotherapeut voor u of een naaste zou kunnen betekenen om uw herstel te bevorderen, bel vrijblijvend naar 045-5327552. Eline Kolmus is de specialist in het behandelen en het bieden van begeleiding binnen dit traject.

https://www.personeelsnet.nl/bericht/kanker-overwonnen-maar-werken-blijft-nog-jaren-lastig

Over de schrijver
Fysiotherapie Geraets, Blokland & Vrouenraets, uw adres voor vrijwel alle mogelijke vormen van Fysiotherapie. De praktijk bestaat sinds 1984 en ons team in de huidige vorm is sinds 2001 actief u als patiënt te helpen uw lichamelijke klachten te verhelpen.Door het continue opleiden van onze medewerkers proberen wij onze patiënten te voorzien van de best mogelijke zorg, toegespitst op de eigen persoonlijke behoefte.
Reactie plaatsen