Overige klachten

Musculoskeletale klachten komen veel voor: de meeste mensen krijgen in hun leven minstens één keer rug- of nekpijn. Er zijn echter nog een aantal andere aandoeningen van het bewegingsapparaat die aanzienlijke pijn en invaliditeit kunnen veroorzaken. Daartoe behoren artritis, bursitis, peesontsteking en fibromyalgie. Hoewel deze aandoeningen verschillende onderliggende oorzaken kunnen hebben, hebben ze allemaal één gemeenschappelijk symptoom: chronische pijn. Dit kan het moeilijk maken om dagelijkse activiteiten uit te voeren en kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven. Gelukkig zijn er een aantal behandelingen beschikbaar die kunnen helpen de pijn te verlichten en het functioneren te verbeteren. Daartoe behoren fysiotherapie, medicijnen en chirurgie. Met behulp van deze behandelingen zijn veel mensen met aandoeningen aan het bewegingsapparaat in staat om een actief en plezierig leven te leiden.

Als mensen aan fysiotherapie denken, associëren ze het vaak met de behandeling van sportblessures. Fysiotherapeuten spelen echter ook een belangrijke rol bij de behandeling van andere klachten aan het bewegingsapparaat. Zo kan fysiotherapie nuttig zijn voor patiënten die een breuk hebben opgelopen of die herstellen van een operatie. Fysiotherapie kan ook worden ingezet bij aandoeningen als artritis, door pijn en stijfheid te helpen verminderen. Bovendien kan fysiotherapie helpen het evenwicht en de coördinatie te verbeteren, wat vallen bij oudere patiënten kan voorkomen. Zoals deze voorbeelden illustreren, kan fysiotherapie worden gebruikt om een breed scala aan klachten aan het bewegingsapparaat te behandelen.

Als je pijn hebt in je gewrichten, spieren of banden, kunnen onze ervaren fysiotherapeuten samen met jou de oorzaak opsporen en een behandelplan ontwikkelen. Ons doel is altijd om je zo snel mogelijk weer volledig gezond te krijgen, en we werken met je samen om realistische doelen te stellen. We begrijpen dat iedereen anders is, dus we stemmen onze aanpak af op jouw individuele behoeften. Of je nu bij ons komt voor hulp bij een langdurige aandoening of een recente blessure, wij zijn er om je te ondersteunen op je weg naar herstel. 

Voorkom dat klachten erger worden

Manuele Therapie