Corona virus

Update huisregels Coronavirus per 16 maart 2020

Geachte cliënten,

Door de wisselende berichtgevingen omtrent het beleid van het Coronavirus (COVID-19) proberen wij u op de hoogte te houden aangaande de huidige ontwikkelingen en het beleid dat wij binnen de praktijk hanteren, hierbij volgen wij de meest recente landelijke richtlijnen. Voor ons is het hoofddoel dat uw veiligheid en vertrouwen in ons centraal staan.


-Desinfectie:

Op dit moment maken wij gebruik van extra desinfectie. De fysiotherapeuten en administratieve medewerksters zullen de deurklinken en behandeltafels extra reinigen. Op grond van informatie van het RIVM is het bekend dat het virus maximaal 10 minuten een risico vormt op metalen oppervlakken zoals deurklinken of tafels. In dat kader nemen wij als praktijk de voorzorgsmaatregelen om per heden geen hoeslaken over de behandelbanken te gebruiken, zodat desinfectie uit voorzorg per gebruiker standaard wordt.


-Extra toelichting in het kader van desinfectie:

Daar wij geen hoeslakens meer gaan gebruiken in het kader van de reiniging verzoeken wij jullie om een handdoek/badlaken mee te nemen.Wij zullen proberen om zoveel als mogelijk de deur voor u open te maken en te sluiten.


-Algemene afspraken:

Wij hanteren al enige tijd algemene voorwaarden in het kader van het voorkomen van besmettingen door:
*Het vermijden van handcontact;
*We wassen met meer regelmaat onze handen met zeep;
*In de oefenzaal worden handschoenen gedragen of de apparatuur dient extra met poetsmiddel (zie fles) gereinigd te worden;
*Bij koorts samen met griepverschijnselen niet naar de praktijk toe komen;
Bij neusverkoudheid, hoesten of keelpijn kunt u met de betreffende fysiotherapeut overleggen of het gewenst is naar de praktijk te komen.


-Extra vragen/informatie:

Indien u vragen heeft die wij niet kunnen beantwoorden in de berichtgeving hierboven dan adviseren wij u met uw desbetreffende therapeut contact op te nemen. Bent u een risicopatiënt dan zal de betreffende therapeut zelf contact met u opnemen voor het bespreken van het verdere beleid.

Over de schrijver
Naast mijn achtergrond als fysiotherapeut BSc. en manueel therapeut MSc. heb ik een bijzondere interesse in de wetenschap en de praktische implementatie van (chronische) pijn klachten binnen de eerstelijns praktijk en de integrale gezondheidszorg als geheel.
Reactie plaatsen