het laatste nieuws

 

Naam wijziging

Wij willen u op de hoogte stellen van de volgende mededeling:

Per 30 september 2019 is de naam van onze
praktijk gewijzigd in:
Fysiotherapie Geraets, Blokland en Vrouenraets

Voorkomen is beter dan genezen

In Nederland wordt er te veel gegeten en te weinig bewogen. Gemiddeld is het voedsel te energierijk en de lichaamsbeweging te energiearm. Hierdoor wordt overgewicht veroorzaakt. Overgewicht is een groot probleem in Nederland. In 2018 had 50,2% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder matig of ernstig overgewicht. Overgewicht kan zowel op korte als op lange termijn tot directe gezondheidsproblemen leiden. Veel voorkomende gevolgen van overgewicht zijn onder andere: hart- en vaat ziekten, diabetes type 2 en artrose (slijtage). Door overgewicht aan te pakken kunnen de nadelige gevolgen voorkomen worden!

STOPTOBER

Als Claudicatio therapeut binnen onze praktijk kom ik veel in aanraking met Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV).
PAV is een uiting van slagaderverkalking in de benen. Het meest voorkomende symptoom van PAV is claudicatio intermittens (CI), letterlijk vertaald uit het Latijn betekent dit “intermitterend hinken”.
Patiënten met CI hebben een vernauwing van één of meerdere bloedvaten in de benen.
Achter deze vernauwing komt bij inspanning netto te weinig zuurstof, wat pijn en/ of kramp veroorzaakt in de beenspieren tijdens het lopen, waardoor men moet stoppen met lopen.

Nieuwe collega, Shanna Smeijsters

Vanaf heden is de kans groot dat jullie Shanna zullen tegenkomen in de wandelgangen of als therapeut. Na het afronden van een goede stageperiode komt Shanna ons team versterken. Shanna zal zich met name gaan richten op neurologische patiënten en zal ze Esther gaan ondersteunen in de kinderfysiotherapie. Ze zal o.a. te vinden zijn op de locatie in Heerlen en in de Dormig.
Shanna, we wensen je veel succes!

Nieuwe collega, Bianca Doumen

Sinds eind november ben ik werkzaam bij fysiotherapie Geraets, Blokland, Vrouenraets & Smeets en ik wil me graag aan u voorstellen: mijn naam is Bianca Doumen.
Op maandag, dinsdag en vrijdag ben ik werkzaam op de locatie Maastrichtstraat te Heerlen. Net als de visie van de praktijk vind ik het belangrijk de zorg voor de patiënt centraal te stellen en hoop ik u te mogen verwelkomen in de praktijk!

Nieuwe collega, Simone Lebens

Even voorstellen… Mijn Naam is Simone Lebens. Vanaf december mag ik als fysiotherapeute het team van fysiotherapie Geraets, Blokland, Vrouenraets & Smeets komen versterken! Op de maandag en woensdag zal ik werkzaam zijn in het MCP op de Beneluxstraat en de dinsdag en donderdag kunnen jullie mij vinden op de Heerlenseweg. Ik sta klaar voor al jullie hulpvragen en begeleid je graag in uw therapeutisch proces!

Nieuwe collega, Bram Lueb

Wellicht heb je al kennis gemaakt met Bram, sinds november is hij werkzaam binnen onze praktijk.

Bram is fysiotherapeut met als verbijzondering Manuele therapie. Daarnaast heeft Bram affiniteit met sport en bewegen. Vanuit deze interesse heeft hij de ambitie om binnenkort te starten met de Master Sportfysiotherapie. Bram zal op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag werkzaam zijn in het gezondheidscentrum de Dormig.

Fysiotherapie Geraets, Blokland, Vrouenraets & Smeets opent haar vijfde locatie!

Met trots willen wij bekend maken dat wij per 30 juli onze vijfde locatie zullen openen. Deze locatie zal niet gelegen zijn in Landgraaf zijn zoals de huidige locaties maar onze reikwijdte zal zich nu uitbreiden naar Heerlen. De praktijk is gelegen in de wijk MSP (Meezenbroek-Schaesbergerveld-Palemig) op Maastrichtstraat 2, grenzend aan Maxwijn op de Kloosterkoolhof.

Nieuw binnen de praktijk, circuittraining!

Sinds april zijn wij van start gegaan met circuittraining. Circuittraining is een trainingsvorm waar er in kleine groepen gewerkt wordt met materialen denkend aan kettle bell’s, battle rope, medicijnballen en veel andere materialen. Onder leiding Jorrit Smeets, fysiotherapeut en basisspeler bij Fortuna, worden er kwalitatief inspannende trainingen verzorgd. Deze trainingen zijn bedoeld voor zowel de beginnende sport(st)er als de gevorderde sport(st)er. Zie de volgden link voor meer informatie omtrent de circuittraining en een promofilmpje hiervan. Link naar de circuittraining onder de katern ‘sport’.

Veel belovende resultaten voor welvaartsziekten als diabetes bij leefstijlaanpassingen!

Vanaf heden hebben wij een nieuwe website waar veel nieuwe informatie te vinden is. Overigens zullen wij u op de hoogte houden over alle nieuwsitems omtrent de praktijk en de ontwikkelingen binnen het werkveld.

Werk en kanker, hoe nu verder?

Of u nu in behandeling bent voor kanker of in het verleden ziek bent geweest, kanker heeft een grote impact op uw leven. Deze impact kunt u nog jaren nadien merken. Zo kan het van grote invloed zijn op uw dagelijks leven en werk. Weer terugkeren naar werk kan mogelijk voor problemen zorgen. Misschien wordt dit veroorzaakt door lichamelijke beperkingen of loopt u tegen geldzaken / regelingen aan.

Wij introduceren u onze nieuwe website

Vanaf heden hebben wij een nieuwe website waar veel nieuwe informatie te vinden is. Overigens zullen wij u op de hoogte houden over alle nieuwsitems omtrent de praktijk en de ontwikkelingen binnen het werkveld.

Goed nieuws voor mensen met (chronische) pijn, sporten vermindert de pijngevoeligheid.

Uit een groot onderzoek van het Radboudumc, NWO en het wetenschapsprogramma De Kennis van Nu  waar meer dan 9000 Nederlanders aan hebben deelgenomen, daar is uit gebleken dat sporten de pijngevoeligheid doet afnemen bij mensen met pijn.

Heup- en knieartrose vanaf 2018 in de basisverzekering

Vanaf 1 januari 2018 worden heup- en knieartrose vergoed vanuit de basisverzekering. Wat houdt dit nu precies in? Naast de aanvullende verzekering krijgen mensen met een verwijzing van de huisarts waar de diagnose: ‘heup- en knieartrose’ op staat, 12 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed voor fysiotherapie. Echter zullen deze behandelingen eerst vanuit het eigen risico afgetrokken worden.