het laatste nieuws

 

Vacature fysiotherapeut (m/v)

Fysiotherapie Geraets, Blokland, Vrouenraets & Smeets is een dynamische en groeiende praktijk gelegen in Parkstad, waarvan twee locaties gelegen zijn in een medisch centrum, een derde gezondheidscentrum in oprichting een een leefstijlcentrum in ontwikkeling. Middels innovatie en goede contacten met huisartsen, specialisten en andere zorgverleners wordt er getracht de zorg voor de patiënt zo centraal mogelijk te stellen. Binnen de praktijk staan plezier en saamhorigheid hoog in het vaandel. Dit zijn voor ons basisingrediënten om de werksfeer zo prettig mogelijk te maken.

Fysiotherapie Geraets, Blokland, Vrouenraets & Smeets opent haar vijfde locatie!

Met trots willen wij bekend maken dat wij per 30 juli onze vijfde locatie zullen openen. Deze locatie zal niet gelegen zijn in Landgraaf zijn zoals de huidige locaties maar onze reikwijdte zal zich nu uitbreiden naar Heerlen. De praktijk is gelegen in de wijk MSP (Meezenbroek-Schaesbergerveld-Palemig) op Maastrichtstraat 2, grenzend aan Maxwijn op de Kloosterkoolhof.

Nieuw binnen de praktijk, circuittraining!

Sinds april zijn wij van start gegaan met circuittraining. Circuittraining is een trainingsvorm waar er in kleine groepen gewerkt wordt met materialen denkend aan kettle bell’s, battle rope, medicijnballen en veel andere materialen. Onder leiding Jorrit Smeets, fysiotherapeut en basisspeler bij Fortuna, worden er kwalitatief inspannende trainingen verzorgd. Deze trainingen zijn bedoeld voor zowel de beginnende sport(st)er als de gevorderde sport(st)er. Zie de volgden link voor meer informatie omtrent de circuittraining en een promofilmpje hiervan. Link naar de circuittraining onder de katern ‘sport’.

Veel belovende resultaten voor welvaartsziekten als diabetes bij leefstijlaanpassingen!

Vanaf heden hebben wij een nieuwe website waar veel nieuwe informatie te vinden is. Overigens zullen wij u op de hoogte houden over alle nieuwsitems omtrent de praktijk en de ontwikkelingen binnen het werkveld.

Werk en kanker, hoe nu verder?

Of u nu in behandeling bent voor kanker of in het verleden ziek bent geweest, kanker heeft een grote impact op uw leven. Deze impact kunt u nog jaren nadien merken. Zo kan het van grote invloed zijn op uw dagelijks leven en werk. Weer terugkeren naar werk kan mogelijk voor problemen zorgen. Misschien wordt dit veroorzaakt door lichamelijke beperkingen of loopt u tegen geldzaken / regelingen aan.

Wij introduceren u onze nieuwe website

Vanaf heden hebben wij een nieuwe website waar veel nieuwe informatie te vinden is. Overigens zullen wij u op de hoogte houden over alle nieuwsitems omtrent de praktijk en de ontwikkelingen binnen het werkveld.

Goed nieuws voor mensen met (chronische) pijn, sporten vermindert de pijngevoeligheid.

Uit een groot onderzoek van het Radboudumc, NWO en het wetenschapsprogramma De Kennis van Nu  waar meer dan 9000 Nederlanders aan hebben deelgenomen, daar is uit gebleken dat sporten de pijngevoeligheid doet afnemen bij mensen met pijn.

Heup- en knieartrose vanaf 2018 in de basisverzekering

Vanaf 1 januari 2018 worden heup- en knieartrose vergoed vanuit de basisverzekering. Wat houdt dit nu precies in? Naast de aanvullende verzekering krijgen mensen met een verwijzing van de huisarts waar de diagnose: ‘heup- en knieartrose’ op staat, 12 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed voor fysiotherapie. Echter zullen deze behandelingen eerst vanuit het eigen risico afgetrokken worden.