Endermologie

Wat is endermologie?

Endermologie is een intensieve bindweefselmassage met behulp van een LPG-apparaat. De cilinders van dit apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos gemasseerd. Het is een soort huidgymnastiek die de structuur van het bindweefsel verbetert, de doorbloeding bevordert en de afvoer van lymfevocht en daarmee afvalstoffen stimuleert. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt.

Binnen de praktijk wordt deze toepassing veelal gebruikt om brandwonden en littekens te behandelen middels de CE11UM6, vaak wordt dit gecombineerd met oefentherapie.
De verbluffende resultaten laten zien dat littekens meer elastisch worden, meer beweeglijkheid toelaten, daardoor minder opvallen en aanzienlijk minder hinder geven. Bovendien is de behandeling pijnloos, zelfs aangenaam om te ondergaan.


Endermologie bij Fysiotherapie Geraets, Blokland & Vrouenraets

Wil, de behandelende therapeut op het gebied van littekenweefsel en brandwonden is werkzaam op het Sportpark Strijthagen, voorheen Sport & Leisurepark in Landgraaf, Hofstraat 5.

Voorkom dat klachten erger worden

Manuele Therapie