Neurorevalidatie

Wat is neurorevalidatie?

Neurorevalidatie is een vorm van revalidatie die zich richt op het Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en is een leerproces om de gevolgen van een aandoening te verminderen met betrekking tot het dagelijkse leven.

Een beroerte, herseninfarct of een andere aandoening die te maken heeft met hersenen of het centrale zenuwstelsel kan een enorme impact hebben op uw leven. Er kunnen allerlei lichamelijke, cognitieve en functionele problemen ontstaan waardoor het misschien noodzakelijk is om aanpassingen in of rondom het huis of in dagelijkse handelingen aan te brengen.

Ook wanneer u minder fit bent, snel vermoeid raakt, minder kracht heeft of andere lichamelijke beperkingen ten gevolge van een centraal neurologische aandoening ervaart, kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten U helpen om in beweging te blijven. Behandelingen kunnen plaatsvinden in de praktijk, aan huis of in een oefengroep.


Met welke klachten ga ik naar de neurologische fysiotherapeut?

  • Beperkingen in het dagelijkse leven (zelfverzorging, eten en drinken);
  • Problemen t.a.v. transfers (als voorbeeld in en uit bed komen);
  • Verminderde stabiliteit;
  • Verminderde kracht (spierzwakte);
  • Algehele vermoeidheid;
  • Problemen t.a.v. de motoriek.


Neurorevalidatie bij Fysiotherapie Geraets, Blokland & Vrouenraets

Heeft u een beroerte of herseninfarct gehad, bent u bekend met de ziekte van Parkinson of een andere hersenaandoening en heeft U daardoor moeite gekregen met bijvoorbeeld in of uit uw bed te komen, uw schoenen aan te doen of om in een goede conditie te blijven? Neem dan contact met ons op!

Bij Fysiotherapie Geraets, Blokland & Vrouenraets zijn er fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in (centraal) neurologische aandoeningen en de bijbehorende klachten. Wij willen u hier graag bij helpen!


Voorkom dat klachten erger worden

Manuele Therapie